Blue Jay

Blue Jay

۶۷۷ طرفدار

جدیدترین‌ها

SHOOT

E Blue Jay

OLD FASHIONED

E Blue Jay

bossa trauma

Blue Jay

Mes yeux

Blue Jay

idiot!!!

E Blue Jay

آخرین انتشارها

i just wanna make you proud

آخرین انتشار • آلبوم

bossa trauma

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

OLD FASHIONED

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

Mes yeux

۲۰۲۵ • تک‌آهنگ

طرفداران این‌ها را هم گوش می‌دهند

درباره

۶۷۷ طرفدار

۱۳ انتشار • فعال از ۲۰۲۳

The blue jay (Cyanocitta cristata) is a passerine bird in the family Corvidae, native to eastern North America. It lives in most of the eastern and central United States; some eastern populations may be migratory. Resident populations are also in Newfoundland, Canada; breeding populations are found across southern Canada. It breeds in both deciduous and coniferous forests, and is common in residential areas. Its coloration is predominantly blue, with a white chest and underparts, and a blue crest; it has a black, U-shaped collar around its neck and a black border behind the crest. Males and females are similar in size and plumage, which does not vary throughout the year. Four subspecies have been recognized. The blue jay feeds mainly on seeds and nuts, such as acorns, which it may hide to eat later; soft fruits; arthropods; and occasionally small vertebrates. It typically gleans food from trees, shrubs, and the ground, and sometimes hawks insects from the air. Blue jays can be very aggressive to other birds; they sometimes raid nests and have even been found to have decapitated other birds. It builds an open cup nest in the branches of a tree; both sexes participate. The clutch may be two to seven eggs, which are bluish or light brown with darker brown spots. Young are altricial, and are brooded by the female for 8–12 days after hatching. They may stay with their parents for one to two months. The name jay derives from the bird's noisy, garrulous nature and has been applied to many other birds of the same family, which are also mostly gregarious. Jays are also called jaybirds.

ادامه‌ی بیوگرافی

The blue jay (Cyanocitta cristata) is a passerine bird in the family Corvidae, native to eastern North America. It lives in most of the eastern and central United States; some eastern populations may be migratory. Resident populations are also in Newfoundland, Canada; breeding populations are found across southern Canada. It breeds in both deciduous and coniferous forests, and is common in residential areas. Its coloration is predominantly blue, with a white chest and underparts, and a blue crest; it has a black, U-shaped collar around its neck and a black border behind the crest. Males and females are similar in size and plumage, which does not vary throughout the year. Four subspecies have been recognized. The blue jay feeds mainly on seeds and nuts, such as acorns, which it may hide to eat later; soft fruits; arthropods; and occasionally small vertebrates. It typically gleans food from trees, shrubs, and the ground, and sometimes hawks insects from the air. Blue jays can be very aggressive to other birds; they sometimes raid nests and have even been found to have decapitated other birds. It builds an open cup nest in the branches of a tree; both sexes participate. The clutch may be two to seven eggs, which are bluish or light brown with darker brown spots. Young are altricial, and are brooded by the female for 8–12 days after hatching. They may stay with their parents for one to two months. The name jay derives from the bird's noisy, garrulous nature and has been applied to many other birds of the same family, which are also mostly gregarious. Jays are also called jaybirds.

منبع: ویکی‌پدیا

۰:۰۰ ۰:۰۰