Bonobo

Bonobo

۳۶۶ هزار طرفدار

جدیدترین‌ها

Dawn

Bonobo

Cycles

Bonobo

Talk to Me

Bonobo

Me and You

Bonobo

Always on Your Side

Bonobo

آخرین انتشارها

Distance in Static

آخرین انتشار • آلبوم

Talk to Me

۲۰۲۶ • EP

Always on Your Side

۲۰۲۶ • EP

Fire on the Water / Drift

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

طرفداران این‌ها را هم گوش می‌دهند

درباره

۳۶۶٬۰۱۴ طرفدار

۵۷ انتشار • فعال از ۲۰۰۰

The bonobo (; Pan paniscus), also historically called the pygmy chimpanzee, is the smallest species of great ape and one of the two making up the genus Pan (the other being the chimpanzee, Pan troglodytes). While bonobos are today recognized as a distinct species, they were initially thought to be a subspecies of Pan troglodytes, because of the physical similarities between the two species. Taxonomically, members of the chimpanzee/bonobo subtribe Panina—composed entirely by the genus Pan—are collectively termed panins. Bonobos are distinguished from common chimpanzees by relatively long limbs, pinker lips, a darker face, a tail-tuft through adulthood, and longer, parted hair on their heads. Some individuals have sparser, thin hair over parts of their bodies. Bonobos typically live 40 years in captivity; their lifespan in the wild is unknown, but it is almost certainly much shorter. The bonobo is found in a 500,000 km2 (190,000 sq mi) area within the Congo Basin of the Democratic Republic of the Congo (DRC), Central Africa. It is predominantly frugivorous, compared to the often highly omnivorous diets and hunting of small monkeys, duiker and other antelope exhibited by common chimpanzees. Bonobos inhabit primary and secondary forest, including seasonally inundated swamp forest. Because of political instability in the region, and the general timidity of bonobos, there has been relatively little field work done observing the species in its natural habitat. Along with the common chimpanzee, the bonobo is the closest extant relative to humans. As the two species are not proficient swimmers, the natural formation of the Congo River (around 1.5–2 million years ago) possibly led to the isolation and speciation of the bonobo. Bonobos live south of the river, and thereby were separated from the ancestors of the common chimpanzee, which live north of the river. There are no concrete figures regarding population, but the estimate is between 29,500 and 50,000 individuals.

ادامه‌ی بیوگرافی

The bonobo (; Pan paniscus), also historically called the pygmy chimpanzee, is the smallest species of great ape and one of the two making up the genus Pan (the other being the chimpanzee, Pan troglodytes). While bonobos are today recognized as a distinct species, they were initially thought to be a subspecies of Pan troglodytes, because of the physical similarities between the two species. Taxonomically, members of the chimpanzee/bonobo subtribe Panina—composed entirely by the genus Pan—are collectively termed panins. Bonobos are distinguished from common chimpanzees by relatively long limbs, pinker lips, a darker face, a tail-tuft through adulthood, and longer, parted hair on their heads. Some individuals have sparser, thin hair over parts of their bodies. Bonobos typically live 40 years in captivity; their lifespan in the wild is unknown, but it is almost certainly much shorter. The bonobo is found in a 500,000 km2 (190,000 sq mi) area within the Congo Basin of the Democratic Republic of the Congo (DRC), Central Africa. It is predominantly frugivorous, compared to the often highly omnivorous diets and hunting of small monkeys, duiker and other antelope exhibited by common chimpanzees. Bonobos inhabit primary and secondary forest, including seasonally inundated swamp forest. Because of political instability in the region, and the general timidity of bonobos, there has been relatively little field work done observing the species in its natural habitat. Along with the common chimpanzee, the bonobo is the closest extant relative to humans. As the two species are not proficient swimmers, the natural formation of the Congo River (around 1.5–2 million years ago) possibly led to the isolation and speciation of the bonobo. Bonobos live south of the river, and thereby were separated from the ancestors of the common chimpanzee, which live north of the river. There are no concrete figures regarding population, but the estimate is between 29,500 and 50,000 individuals.

منبع: ویکی‌پدیا

۰:۰۰ ۰:۰۰