Elk

Elk

۲۹۹ طرفدار

جدیدترین‌ها

cig

Elk

gg

Elk

elk

Elk

lose u

E Elk

news

Elk

آخرین انتشارها

cig

آخرین انتشار • تک‌آهنگ

jag

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

mirror

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

news

۲۰۲۶ • تک‌آهنگ

درباره

۲۹۹ طرفدار

۸۳ انتشار • فعال از ۲۰۰۸

The elk (pl.: elk or elks; Cervus canadensis) or wapiti (pronounced ) is the second largest species within the deer family, Cervidae, and one of the largest terrestrial mammals in its native range of North America and Central and East Asia. The word "elk" originally referred to the European variety of the moose, Alces alces, but was transferred to Cervus canadensis by North American colonists. The name "wapiti" is derived from a Shawnee and Cree word meaning "white rump", after the distinctive light fur around the tail region which the animals may fluff-up or raise to signal their agitation or distress to one another, when fleeing perceived threats, or among males courting females and sparring for dominance. A similar trait is seen in other artiodactyl species, like the bighorn sheep, pronghorn and the white-tailed deer, to varying degrees. Elk dwell in open forest and forest-edge habitats, grazing on grasses and sedges and browsing higher-growing plants, leaves, twigs and bark. Male elk have large, blood- and nerve-filled antlers, which they routinely shed each year as the weather warms. Males also engage in ritualized mating behaviors during the mating season, including posturing to attract females, antler-wrestling (sparring), and bugling, a loud series of throaty whistles, bellows, screams, and other vocalizations that establish dominance over other males and aim to attract females. Elk were long believed to belong to a subspecies of the European red deer (Cervus elaphus), but evidence from many mitochondrial DNA genetic studies, beginning in 1998, shows that the two are distinct species. The elk's wider rump-patch and paler-hued antlers are key morphological differences that distinguish C. canadensis from C. elaphus.

ادامه‌ی بیوگرافی

The elk (pl.: elk or elks; Cervus canadensis) or wapiti (pronounced ) is the second largest species within the deer family, Cervidae, and one of the largest terrestrial mammals in its native range of North America and Central and East Asia. The word "elk" originally referred to the European variety of the moose, Alces alces, but was transferred to Cervus canadensis by North American colonists. The name "wapiti" is derived from a Shawnee and Cree word meaning "white rump", after the distinctive light fur around the tail region which the animals may fluff-up or raise to signal their agitation or distress to one another, when fleeing perceived threats, or among males courting females and sparring for dominance. A similar trait is seen in other artiodactyl species, like the bighorn sheep, pronghorn and the white-tailed deer, to varying degrees. Elk dwell in open forest and forest-edge habitats, grazing on grasses and sedges and browsing higher-growing plants, leaves, twigs and bark. Male elk have large, blood- and nerve-filled antlers, which they routinely shed each year as the weather warms. Males also engage in ritualized mating behaviors during the mating season, including posturing to attract females, antler-wrestling (sparring), and bugling, a loud series of throaty whistles, bellows, screams, and other vocalizations that establish dominance over other males and aim to attract females. Elk were long believed to belong to a subspecies of the European red deer (Cervus elaphus), but evidence from many mitochondrial DNA genetic studies, beginning in 1998, shows that the two are distinct species. The elk's wider rump-patch and paler-hued antlers are key morphological differences that distinguish C. canadensis from C. elaphus.

منبع: ویکی‌پدیا

۰:۰۰ ۰:۰۰